на живо

Обамеянг потвърди: С малария съм, но се подобрявам

Футболистът на "Арсенал" се разболял докато бил на лагер с националния тим на Габон

Reuters

Звездата на футболния "Арсенал" Пиер-Емерик Обамеянг е с малария. Той е в болница, но състоянието му се подобрява. Това заяви нападателят с публикация в социалните мрежи.

Обамеянг благодари за съобщенията и пожеланията за бързо възстановяване и разкри, че се е сблъскал с болестта по време на лагер с националния тим на Габон. 

"Здравейте и благодаря за съобщенията и обажданията. За жалост се заразих с малария, докато изпълнявах задълженията си с националният тим на Габон преди няколко седмици. Бях няколко дни в болница наскоро и вече се чувствам по-добре с всеки изминал ден, благодарение на докторите, които ме диагностицираха и лекуваха бързо от вируса. Не бях на себе си през последните седмици, но ще се завърна по-силен скоро", пише Обамеянг.

Той игра за националния тим на Габон на 25 март срещу Конго и 4 дни по-късно срещу Ангола в среща от квалификациите за Купата на африканските нации. 

След завръщането си Обамеянг игра в два мача за "Арсенал" - срещу "Ливърпул" и "Славия" Прага. 

Маларията е тропическа болест, която се пренася чрез ухапване от комари. За да се проявят симптоми - силно главоболие, липса на апетит, треска, са нужни от 7 до 18 дни. Болестта не е заразна.