на живо

Обамеянг си научи урока. Закопча трофея с колан (ВИДЕО)

Капитанът на "Арсенал" обаче си тръгна без медал след мача с "Ливърпул"

Instagram

В началото на август всички футболни фенове се забавляваха с несръчността на капитана на "Арсенал" Пиер-Емерик Обамеянг. След като неговият тим победи "Челси" във финала за Купата на Англия, той успя да... разглоби красивия трофей.

Но вече си е научил урока!

И след мача за "Къмюнити шийлд", в който "Арсенал" триумфира след изпълнение на дузпи срещу шампиона от миналия сезон "Ливърпул", националът на Габон взе всички предпазни мерки. Този път победителите си тръгнаха от "Уембли" с огромен щит. Той отново беше поверен на Обамеянг, в ролята му на капитан, който не се отделяше от него, а в автобуса му сложи... колан.

"Така няма как да го изпусна!", обясни футболистът в краткото видео.

Настроението след спечеления финал беше на ниво! Въпреки че Обамеянг остана без медал. Просто организаторите не бяха преценили колко броя от отличията да оставят на футболистите, които се самонаграждават заради пандемията от коронавирус. 

Двубоят за "Къмюнити шийлд" по традиция сложи началото на новия футболен сезон в Англия. За 16-и път в своята история "Арсенал" триумфира в мача, който противопоставя носителя на Купата и шампиона.