на живо

Обявиха правилата за издигане на кандидатури за президент на БФС

Вижте на какви изисквания трябва да отговарят кандидатите

Комисията за подготовка на Конгреса на БФС обяви, че на заседание са приети следните Правила за издигане и регистриране на кандидати за президент на БФС:

1. Кандидати за президент на БФС се издигат от Футболни клубове (ФК) - редовни членове на БФС.

2. Предложените лица трябва да отговарят на изискванията на Устава на БФС, което се удостоверява със съответните документи.

Когато управителният орган на ФК-член на БФС е колективен, решението за издигане на кандидатура за президент се взема с обикновено мнозинство от всички членове и следва да бъде подписано от гласувалите.

3. Предложението се подава до БФС от представляващия ФК-член или от изрично упълномощено от него лице в периода 15 януари - 1 февруари 2018 г. и се регистрира в деня на постъпването му, в отделен регистър в деловодството на БФС на адрес: София, ул. "Витошко лале" 18.

Предложения, постъпили след 1 февруари 2018 г. не се регистрират.

4. В 7-дневен срок от внасяне на предложението, но не по-късно от 1 февруари 2018 г., кандидатът или изрично упълномощено лице представя в деловодството на БФС следните документи:

- Свидетелство за съдимост на издигнатия кандидат за участие в избор по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел;

- Декларация (по образец) от кандидата за президент на БФС за конфликт на интереси в системата на БФС (получава се от деловодството).

5. Регистрираните кандидатури се публикуват на интернет страницата на БФС, най-малко 10 дни преди датата на провеждане на конгреса Ц не по-късно от 5 февруари 2018 г. Публикуването се извършва в съответствие със Закона за защита на личните данни.

6. Документите на кандидатите за президент на БФС се преглеждат от Комисията за подготовка на Конгреса за тяхната редовност и съответствие с изискванията на Устава. Комисията се произнася с решение, което се представя пред Конгреса на БФС.