на живо

Оборудват "Фестивална" с писта и уреди за 3 млн. лв. (ВИДЕО)

Ремонтът на залата трябва да приключи в началото на 2017 г.

Лекоатлетическа писта и уреди на обща стойност 3 милиона лева ще бъдат монтирани в столичната зала "Фестивална". Оборудването вече е закупено и чака на склад. Ремонтът на съоръжението, който струва около 7 милиона лева, трябва да приключи в началото на 2017 г. Той се извършва от обединението "Фестивална реновейшън" по поръчка на държавното дружество "Академика 2011" ЕАД.

Проектът включва основна реконструкция на специализираната за лека атлетика зала, която е построена за младежкия фестивал през 1968 г. В последните години тя домакинстваше предимно на концерти.

Новата писта в два цвята и уредите за всички дисциплини са сред най-модерните и са лицензирани от международната федерацията (ИААФ). Производител е специализираната компания Mondo.

"Тази писта ще бъде единствената в България с пълно оборудване. Зала „Фестивална” ще може да приема състезатели, които да се готвят на световно ниво”, обяви пред bTV Борис Тодоров, управител на "Академика 2011" ЕАД.

Съоръжението отново ще разполага само с четири коридора. Това е сред причините то да не може да домакинства на големи форуми като европейско и световно първенство, за които са необходими минимум шест коридора. Освен за лека атлетика, "Фестивална" ще може да се ползва целогодишно за футзал и художествена гимнастика.