на живо

Обрат за "Лестър" и тъжна Коледа за "Манчестър Сити"

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола се сринаха до трето място в класирането

Reuters

Актуалният шампион на Англия "Манчестър Сити" направи нова грешна стъпка в първенството. Възпитаниците на Хосеп Гуардиола записаха втора поредна загуба и от фаворити за титлата се превърнаха в трети в класирането, изоставайки на 7 точки от лидера "Ливърпул".

След като в миналия кръг загубиха от "Кристъл Палас", днес (26 декември) "гражданите" допуснаха обрат в среща от 19-ия кръг срещу "Лестър" и загубиха с 1:2.

Снимка: Reuters

Всъщност Бернардо Силва даде преднина на гостите от "Сити" в 14-ата минута, след като излезе очи в очи с вратаря Шмайхел. Марк Олбрайтън обаче реагира бързо и само 5 минути по-късно възстанови равенството с попадение за "лисиците". Обратът настъпи в 81-ата минута на мача след като Рикардо Перейра успя да отбележи. 

Въпреки натиска в крайните минути, футболистите на "Сити" не намериха сили за равенство и в крайна сметка оставиха "Тотнъм" да ги изпревари на втората позиция.

"Гражданите" имат в актива си 44 точки, докато "шпорите" са с 45. "Ливърпул" постигна категорична победа с 4:0 над "Нюкасъл". Тимът на Юрген Клоп е лидер в подреждането със 51 точки.