на живо

Община Благоевград отпуска 350 хил. лв. на "Пирин" за заплати (ВИДЕО)

Тези пари ще спасят сезона на "орлетата"

Община Благоевград отпуска 350 хил. лв. на "Пирин" за заплати (ВИДЕО)

Община Благоевград ще отпусне финансова помощ в размер на 350 хил. лева на футболен клуб "Пирин". Парите ще бъдат за изплащане на заплатите на футболистите, които се бавят вече два месеца.

Към момента в бюджета на "Пирин" влизат средства от общината, от телевизионни права и от спонсори. Тъкмо парите от спонсори обаче са недостатъчни, показват разчетите на общинска администрация. Така се формират и дългове за клуба.

"Ако ние не изплатим задълженията има възможност да ни се отнеме лиценза. Отнемайки лиценза, отиваме в А окръжна група. Ако искаме да спасим отбора, за да можем да отидем в Б група, е крайно наложително тези средства да ги гласуваме", смята кметът на Благоевград Атанас Камбитов.

350-те хиляди лева, които отпуска общината, вероятно ще спасят сезона на "Пирин", но за следващата футболна година издръжката на клуба е под сериозна въпросителна.

Само преди няколко месеца заради кризата се направиха съкращения на длъжности в клуба. В момента "Пирин" под ръководството на Милен Радуканов е на десета позиция в класирането на Първа лига.