на живо

Обвиниха Неймар в изнасилване

Нападателят се забърка в грандиозен скандал

Getty Images

Неймар бе обвинен в изнасилване от жена, която подаде жалба срещу него в Сао Пауло, предаде "Франс прес", позовавайки се на бразилския сайт "Уол". Според обвинителката, насилственият акт е станал в Париж. Бащата на футболиста отхвърля тези обвинения и твърди, че става дума за "клопка".

Самоличността на жената не се съобщава. Редица бразилски сайтове публикуваха пълния текст на жалбата й. Тя обвинява футболиста на "Пари Сен Жермен", че е бил агресивен към нея и че прибегнал до сила, за да има сексуални отношения с нея без нейното съгласие.

Според сайта "Уол" жалбоподателката е пребивавала три дни в Париж от 15 до 17 май, но е изчакала едва миналия петък, за да подаде жалбата си, след като се прибрала в Бразилия, защото била емоционално разтърсена от случилото се. Тя влязла в контакт с Неймар чрез социалната мрежа Инстаграм и асистент на футболиста й платил хотела и самолетните билети до Париж.

"Вечерта Неймар е дошъл в хотела видимо пиян. Двамата започнали да разговарят и да си разменят ласки. В даден момент обаче той станал агресивен и прибегнал до сила, за да има сексуални отношения с жертвата без нейното съгласие", пише "Уол", позовавайки се на подадената жалба.

Бащата на Неймар отрече твърденията и заяви, че синът му е попаднал в клопка и че е жертва на шантаж.

Неймар бил запазил всички съобщения, които си разменил с жената и щял да разкрие истината по случая, за да докаже, че става дума за клопка. Доказателствата били предадени на адвокати, разказа бащата на футболиста.

Неймар се прибра в Бразилия на 25 май, за да започне подготовка за Копа Америка в тренировъчен център "Терезополис" близо до Рио де Жанейро. Шампионатът започва на 14 юни и продължава до 7 юли.