на живо

Обвитата в мистерия сватба на Рафаел Надал (ВИДЕО)

Тенисистът се ожени за дългогодишната си приятелка Мария Франсиска Перейо

Getty Images

Рафаел Надал официално се врече във вярност на своята дългогодишна приятелка Мария Франсиска Перейо. Двамата се венчаха на тайна церемония в Майорка, Испания.

Това, че медиите не бяха допуснати до нея, не означава, че тя се проведе в тесен кръг. Около 350 човека бяха свидетели на най-важното "Да!" в живота на новото семейство. Сред тях бяха и конкуренти на Надал на корта, но приятели извън спорта. Давид Ферер, Фелисиано Лопес, Марк Лопес, Жауме Мунар и треньорът на Матадора Карлос Моя присъстваха на церемонията. Сред гостите бяха и футболистът Икер Касияс и баскетболистът Пау Гасол. 

Специално за сватбата на Надал пристигна и бившият крал на Испания Хуан Карлос, който отстъпи престола на сина си Фелипе през 2014 г.

Церемонията се проведе в имението Ла Форталеза. Всички гости се разделиха с телефоните си при влизане, за да не се появят снимки в социалните мрежи. Все пак папараците успяха да причакат част от поканените звезди, както и да направят няколко кадри на младоженците.

По време на празненството над имението от 17-ти век не беше позволено прелитането на дронове и самолети. Всички служители на фирмата, която се грижи за организацията на сватбата, са подписали договор за конфиденциалност и също са били без телефони.

Роклята на Мария Франсиска беше дело на испанската дизайнерка Роса Клара. В кратко видео авторката на тоалета разкрива, че булката е предпочела съчетание от френска дантела с флорални мотиви, скъпоценни камъни и дълги ръкави.

Надал и Мария Франсиска, която често наричат Сиска, са заедно от 14 години. Двамата се сгодиха преди 8 месеца в Рим. Булката работи като застрахователен агент и рядко може да бъде видяна в ложата на своя любим по време на турнир.

Снимка: Getty Images