на живо

Оцелял от "Шапекоензе" се завръща на терена срещу "Барса"

Алан Рушел отново в игра на 7 август

Един от тримата оцелели футболисти на "Шапекоензе" - Алан Рушел, ще играе в контролата срещу "Барселона" на 7 август на "Камп Ноу".

Защитникът Рушел, както и вратарят Джаксън Фолман и Нето са сред шестимата, които се пребориха за живота си в самолетната катастрофа през 2016 г. край колумбийския град Меделин, при която загинаха 71 души, предимно от тима и щаба на "Шапекоензе".

27-годишният играч претърпя операция след трагедията, но вече е започнал тренировки.

"Шапекоензе" събра отбор и поднови участието си в местното първенство, а възстановяването на Рушел се смята за важна крачка напред както за тима, така и за защитника. Преди няколко дни стражът Фолман, чийто крак бе ампутиран след трагедията, също започна да тренира, макар и вече с протеза.

От ръководството на тима публикуваха официално съобщение, което гласи: "Завръщането на Рушел е важна стъпка към преодоляване на трагедията и към възраждането на клуба. Предвид възможността това да се случи срещу един от класическите испански отбори и на един от храмовете на футбола - "Камп Ноу", контролата е идеалният момент за връщането в игра на Рушел".

"Барса" ще играе срещу "Шапе" за трофея Жоан Гампер, когато ще бъде и официалното представяне на състава на каталунците за новия сезон.