на живо

На живо: Феновете на "Левски" на среща с Бойко Борисов

Двете страни ще обсъждат бъдещето на клуба, ако бъдат приети промените в Закона за хазарта

БГНЕС

Днес (24 януари) феновете на футболния "Левски" се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов. Тема на разговора им беше бъдещето на "синия" клуб. Всичко най-интересно след събитието, може да гледате пряко на сайта btvnovinite.bg и на "Фейсбук" страницата bTV Спорт.

Привържениците са притеснени след инициативата на лидера на НФСБ Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. Те предвиждат лотарийните игри да се организират единствено и само от държавата. Това ще засегне финансирането на "Левски", тъй като такава компания е един от основните спонсори на тима. Тя е собственост на Васил Божков.

Бизнесменът проведе две срещи с привържениците, на които ясно заяви, че, ако тези промени бъдат приети, той няма да може да издържа клуба. 

Снимка: Lap.bg

На второто събиране на стадион "Георги Аспарухов", ръководството на клуба обяви, че "Левски" дължи над 6 млн. лева.

От друга страна самият Валери Симеонов, а след това и Бойко Борисов, заявиха, че промените в закона не са свързани конкретно с "Левски" и клубът ще продължи да съществува, дори след евентуалните промени в Закона за хазарта.

Снимка: БГНЕС

На срещата в Министерски съвет ще присъстват петима представители на "сините" фенове - Степан Хиндлиян, Димитър Костадинов, Даниел Стрезов, Адриан Петров и Илия Христов.

Преди дни в студиото на "Тази сутрин" Хиндлиян, като председател на Националния клуб на привържениците на "Левски", заяви, че феновете не се притесняват от промените в Закона за хазарта и не биха протестирали против тях, а се интересуват само от бъдещето на клуба.

Всички изказвания преди и след срещата между "сините" привърженици и министър-председателя Бойко Борисов гледайте на сайта btvnovinite.bg, както и във "Фейсбук" страницата bTV Спорт.