на живо

Очаквайте в bTV Репортерите: Филм за кариерата и амбициите на Невяна Владинова

Гледайте филма "Да бъда Невяна" в неделя, веднага след централните новини на bTV

Очаквайте в bTV Репортерите: Филм за кариерата и амбициите на Невяна Владинова

Връщаме лентата 20 години назад и отиваме до Плевен, за да разкажем как малката Неви сбъдна мечтата си да се превърне в златната Невяна Владинова.

"Дойде едно момиченце от Америка да тренира тук един месец. Казах, че Неви е тренирала тук и тя започна да търка килима. Тогава нямаше килим, а се тренираше на дъските. И тя загъна килима и започна да пипа дъските... с надеждата да стане като Неви", разказва първата треньорка на грацията Таня Димитрова.  

Изпълнила дълга си на състезател, Невяна вече е от другата страна – готова за нови предизвикателства и смела да се справи с всичко, така, както го правеше на терена.

"Ролята ми на вицепрезидент би била като съчетание с лента. Лентата е най-трудният уред, но на мен ми е най-любимият – много е труден в тренировките, но аз самата съм се чувствала най-сигурна на състезания. Най-големите ми успехи са на лента, правят се грешки – аз лично знам колко лесно се връзва лента, но знам, че и лесно мога да я развържа, стига да видя възела.", категорична е бронзовата медалистка от световното първенство в Пезаро. 

А за да види възела в новата работа, Невяна ще разчита и на човека, който й се доверява изцяло, но не на сляпо – Илиана Раева.

"Тя носи качествата на лидер, който може да ръководи, който може да тропне и да каже: "Нещо не е така", който много деликатно може да откаже нещо много примамливо, което, според нея, няма да бъде полезно. Това са изключителни качества.", добавя президентът на БФХГ.

Владинова се подготвя за ролята си от месеци – записва интензивни курсове по езици, ходи на семинари и обмени. През октомври представи страната ни в Брюксел на среща по програмата "Еразъм +" за допълнително финансиране на българския спорт.

"След 20 години кариера на спортист и състезател вече преминавам в следващото ниво на живота и личното си развитие. И съм готова.", добавя Владинова. 

Снимка: Getty Images

Готова, благодарение на трънливия път дотук. Пътя на детето, преодоляло всичко в името на гимнастиката. Път, с който малцина са запознати. А още по-малко са онези, които предполагат накъде се е запътила Невяна Владинова оттук нататък.

За състезателния път на златното момиче и новите амбиции на Владинова като ръководител – разказваме утре (неделя) във филма "Да бъда Невяна" в bTV  Репортерите, малко след централната емисия новини на bTV.