на живо

Очакваме дъжд от рекорди на финала на Шампионска лига

Срещата може да гледате пряко по bTV Action

Getty Images/Guliver Photos

За някои футболисти рекордите са фикс-идея. А още по-сладко е да подобриш рекорд, срещу който вече стои твоето име.

Такава е ситуацията с Кристиано Роналдо. През този сезон португалецът е отбелязал 16 гола в Шампионската лига. Точно с един по-малко от върховото му постижение за сезон 2013/2014.

Снимка: БГНЕС

Дори и само да изравни собствения си рекорд, разписвайки се веднъж срещу Атлетико тази вечер, Роналдо ще стане първият футболист с голове в три финала на Шампионската лига.

Португалецът вкара на Атлетико преди 2 години при успеха с 4:1 след продължения. Разписа се и във вратата на Челси като играч на Манчестър Юнайтед през 2008. И в двата случая отборът на Роналдо ликуваше с трофея.

Сегашният му треньор Зинедин Зидан също знае добре какво е усещането да отбележиш гол във финал на Шампионска лига и тимът ти да вдигне Купата.

Французинът реализира един от най-красивите голове в историята на турнира за победата на Реал Мадрид с 2:1 над Байер Леверкузен през 2002-а година. Сега Зидан е амбициран да стане седмият човек, който триумфира в Шампионската лига и като футболист, и като треньор.

Преди него това направиха Хосеп Гуардиола, Франк Рийкард, Карло Анчелоти, Йохан Кройф, Джовани Трапатони и Мигел Муньос.

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне обаче ще направи всичко възможно да попречи на Зидан да се присъедини към тази елитна група. Шампионската лига е територия запазена за треньори от Европа в последния половин век.

Снимка: Getty Images

Аржентинецът Симеоне ще се опита да наруши тази тенденция и да стане едва третият наставник-неевропеец, който извежда отбора си до триумф в турнира. Първите двама Луис Карнилия и Еленио Ерера също са аржентинци като треньора на "дюшекчиите".

Кои от тези постижения и рекорди ще се осъществят ще разберете тази вечер. Студиото преди Реал (Мадрид) - Атлетико (Мадрид) започва точно в 20:30 ч. по bTV Action.