на живо

Очаквано: Солскяер остава постоянен мениджър на "Манчестър Юнайтед"

След 10 победи в 11 мача норвежецът спечели доверието на ръководството

Оле Гунар Солскяер ще продължи да бъде мениджър на "Манчестър Юнайтед" и през следващия сезон. Норвежецът е имал среща с шефовете на тима след победата с 3:0 над "Фулъм" в събота (9 февруари), на която му е било съобщено, че той ще остане за постоянно на резервната скамейка, а няма да бъде временен вариант, както до сега. Информацията е на британското издание "Сън". 

Очаква се обаче назначаването на Солскяер за постоянен мениджър да бъде официално оповестено в края на сезона. 

Изборът на норвежеца не е изненадващ. Той води "червените дяволи" в 11 мача до момента, в които постигна 10 победи. Отличната серия на Солскяер бе "развалена" само от равенството 2:2 с "Бърнли". 

Той застана начело на "Юнайтед" след като клубът се раздели с Жозе Моуриньо. Португалецът остави тима на 6-о място в класирането. В момента "червените дяволи" са четвърти.

Солскяер пък записа името си в историята на клуба, след като изпревари Мат Бъзби (5 поредни победи) със своите 8 поредни победи, откакто пое тима, и постигна нов рекорд най-успешния старт за мениджър на "Олд Трафорд".

Пред норвежеца, който като футболист спечели 6 титли на Англия с "Юнайтед", предстои първото голямо изпитание на международно ниво - мач срещу френския шампион "Пари Сен Жермен" от осминафиналите на Шампионската лига. Срещата ще се изиграе на 12 февруари.