на живо

Официално: Александър Томаш поема "Берое"

Наставникът на "Верея" ще води градския съперник през следващия сезон

Lap.bg

Ръководството на "Берое" обяви, че Александър Томаш ще води тима през следващия сезон в Първа лига. Наставникът на "Верея" заменя на поста Ферарио Спасов, а негови помощници ще бъдат Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

Щабът ще бъде представен официално и ще даде своята първа пресконференция пред медиите на старта на лятната подготовка на тима, който ще бъде на 8 юни. До тази дата никой от новите треньори или представители на ръководството на "Берое" няма да дават изявления, свързани с назначенията.

Александър Томаш е роден на 2 септември 1978 г. във Велико Търново.

В кариерата си като футболист той е играл в ЦСКА София, ОФИ Крит, Гърция, "Металург" Запорожие, Украйна, "Черно море" Варна, "Баку" Азербайджан, "Славия" София, "Берое" Стара Загора и "Етър 1924" Велико Търново.

Томаш има и 12 мача за представителния национален отбор на България. Той е шампион и носител на Купата на България с ЦСКА, както и шампион на Азербайджан с "Баку".

Александър Томаш започва своята треньорска кариера като помощник-треньор на Ивко Ганчев в "Берое" през сезон 2012/13 г. През следващите две години той е старши треньор на "Банско". В началото на настоящата кампания той пое "Верея".