на живо

Официално: Българският спорт остава без публика (ВИДЕО)

Причината е нарастването на броя заразени с коронавирус

От утре всички спортни събития в България ще се провеждат без публика. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той е издал заповедта заради усложнената епидемична обстановка в страната.

Новината е изключително неприятна за всички български клубове, които разчитаха на феновете си, за да се справят в условията на финансова криза заради пандемията.

Запитан за финала в турнира за Купата на България по футбол между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив, на който агитките не спазиха мерките срещу разпространението на коронавируса, включващи поддържане на социална дистанция по трибуните, министър Ананиев коментира, че самият той е напуснал стадиона по-рано и изрази разочарование от поведението на феновете.

"Как започна мачът? Започна, общо взето, със спазване на правилата - през седалка или през ред. Обаче след като започна мачът, вие знаете каква е емоцията сред младите хора на стадиона, те просто забравиха за всичко. Емоцията на стадиона е особена. Аз съм бил също доста години футболист и съм усещал тази тръпка. Ние гласувахме доверие на българските граждани, за да ги върнем към нормалните условия, ама щом не става - виждате, че веднага предприемаме тези мерки."

"Увеличеният брой на вирусоносителите се дължи на точно тези мероприятия - на баловете, на събиране и струпване на много хора на едно място."

Тагове: