на живо

Официално: Божинов във Враца до края на годината (ВИДЕО)

Договорът е с опция за удължаване до края на сезона

След "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър Сити" и още дузина европейски отбори, Валери Божинов облича екипа на новака в Първа лига "Ботев" Враца.

Тази сутрин Валери Божинов подписа договор с ръководството на клуба, където идва по покана на кмета на Враца и заради треньора на отбора Сашо Ангелов, който е негов втори баща и главен виновник за старта на международната му кариера.

"Аз не живея с това къде съм играл, Сашо ме познава много добре, преди малко го казах и на ваши колеги, от съдбата не може да избягаме. Аз мога да променя някои неща, със сигурност отборът трябва да промени и да има повече борба, желание за победа, за тренировки и мисля, че и класата ще вдигнеме", каза нападателят при представянето си.

Трансферът е до края на годината, с опция за удължаване до края на сезона.

"Параметрите са изключително скромни, той не идва за огромни средства и пари в "Ботев", знаете, че нашият бюджет е изключително скромен, той идва да помага", каза кметът на Враца и председател на УС на клуба Калин Каменов.

Днес Божинов направи и първата си официална тренировка с отбора, а в петък "Ботев" Враца гостува на "Витоша" Бистрица в София.