на живо

Официално: Делио Роси сменя Митов начело на "Левски"

"Сините" и Митов се разделят по взаимно съгласие

Getty Images

Делио Роси е новият старши треньор на "Левски", съобщи столичният клуб на официалния си сайт. "Сините" и досегашният наставник Николай Митов се разделят по взаимно съгласие, освен това на българина е предоставена възможност за едномесечна специализация в Испания.

Днешната тренировка на отбора ще бъде водена от помощник-треньора Асен Букарев, който ще води изведе тима и в утрешния мач срещу "Верея" от четвъртия кръг на Първа професионална лига.

В треньорската си кариера Делио Роси е водил "Салернитана", "Фоджа", "Пескара", "Дженоа" "Лече", "Палермо", "Фиорентина", "Сампдория" и "Болоня". Наставникът е работил с отбори в Серия "А" в общо 362 мача. 223 пъти е водил тимове в Серия "Б", а също така има 34 мача начело на отбор от трета дивизия на Италия. 

Именно той бе треньорът, който даде път на Валери Божинов в професионалния футбол. Под негово ръководство родният нападател дебютира в Серия "А" с екипа на "Лече". Тогава българинът бе едва на 15 години и 11 месеца, което го направи най-младият чужденец, играл в калчото.

За последно Роси бе треньор на "Болоня" през 2015 година.