на живо

Официално: Юлиан Дракслер в ПСЖ до 2021 г.

Трансферът на германеца беше обявен в края на 2016 г.

23-годишният германски футболист Юлиан Дракслер вече е част от отбора на „Пари Сен Жермен".

Днес младият атакуващит халф парафира с парижани до 2021 г.

"Изключително съм щастлив, че съм част от клуб като ПСЖ. За първи път обличам екипа на чуждестранен отбор. Много съм доволен, че ще мога да покажа на какво съм способен тук. В ПСЖ има невероятни футболисти и за мен ще бъде чест да играя редом с тях. Ще направя всичко възможно да помогна на отбора да спечели много трофеи", заяви Дракслер в първото си интервю като футболист на "Пари Сен Жермен".

"Приветстваме Дракслер. Това, че толкова класен футболист подписва с нас, показва колко е привлекателен нашият клуб за футболните звезди", добави собственикът на французите Насър Ал-Келаифи.

От ПСЖ не разкриха официално трансферната сума, която са заплатили на Волфсбург, но според запознати тя е от порядъка на 45 млн. евро.

Дракслер е роден на 20 септември 1993г. в Гладбек, Германия, като започва футболната си кариера в академията на „Шалке 04". През януари 2011г. дебютира в германската Първа бундеслига с екипа на „кралскосините”.

Впоследствие талантливият халф се налага в състава на „Шалке 04", прекарвайки цели 4 сезона в родния си клуб.

Последния сезон и половина Дракслер прекара в германския "Волсфбург". При „вълците” обаче той не успя да разкрие пълния си потенциал и записа едва 34 двубоя, в които реализира 5 гола.

Общо за двата германски отбора Дракслер записва 153 мача в Бундеслигата на Германия и 47 срещи в европейските клубни турнири.