на живо

Официално: Кох е футболист на ЦСКА

Той е четвърто много ново попълнение на "червените"

cska.bg

Нидерландецът Мено Кох е четвъртото ново попълнение на футболния ЦСКА. Това съобщиха "червените" на своя официален сайт. 

По-рано през деня треньорът Бруно Акрапович потвърди, че Кох ще се присъедини към тима и вече тренира с новите си съотборници.

Кох е защитник и пристига от белгийския "Ойпен". Нидерландецът е садър на ПСВ Айндховен. За четирите си години в клуба записва 90 мача за втория тим и само два за първия. В родината си носи екипите още на "Утрехт" и НАК Бреда, а в "Ойпен" преминава през лятото на 2019 г.. Там изиграва 40 шампионатни двубоя, в които реализира три попадения.

Снимка: cska.bg

Бранителят идва като заместник на Валентин Антов, който бе преотстъпен с опция за закупуване в италианския "Болоня". След сделката за втория си капитан треньорът на ЦСКА Бруно Акпарович, който използва схемата 3-5-2, разполага само с трима централни защитници - Петър Занев, Пламен Гълъбов и Юрген Матей. Именно на нидерландеца Матей вероятно ще са разчита за бързата адаптация на неговия сънародник.

"Кох бе набелязан за трансфер още през лятото на миналата година, но тогава клубът му отказа да го продаде. През декември двете страни възобновиха преговорите и сега те бяха финализирани от изпълнителния директор Пламен Марков и оперативния щаб на червените", пишат от ЦСКА на сайта си. 

Снимка: cska.bg

Преди Кох, "червените" привлякоха още трима футболисти през зимния трансферен прозорец - еквадорския нападател Жорди Кайседо, аржентинския плеймейкър Федерико Варела и ганайския таран Бисмарк Чарлс.

Тагове:

цска Мено Кох