на живо

Официално: Коутиньо е футболист на "Барселона" (ВИДЕО)

Договорът на бразилеца е за 5,5 години. Трансферната сума - 160 млн. евро

"Барселона" счупи своя рекорд за похарчени пари за футболист! Каталунците привлякоха Филипе Коутиньо от "Ливърпул" за 160 млн. евро (120 млн. като трасферна цена, а останалите 40 млн. под формата на бонуси).

Испанският гранд сам потвърди, че бразилецът ще облече "синьо-червената" фланелка, след като медиите в страната, както и тези в Англия, цял ден оповестяваха, че Коутиньо е в Барселона, за да договори последните детайли по сделката.

Така той се превръща в най-скъпият приходящ трансфер в клуба, измествайки Усман Дембеле, който пристигна на "Камп Ноу" от "Борусия" Дортмунд за 105 млн. евро.

За трансфера потвърдиха и от "Ливърпул". Тимът е на подготвителен лагер в Дубай, а в официалния сайт се появи съобщение: "Потвърждаваме, че Филипе Коутиньо напуска клуба, след постигнато споразумение с "Барселона". Остава да премине медицински тестове и да договори личните си условия. Играчът има разрешение да финализира формалностите по незабавното осъществяване на трансфера".

От "Барселона" все още не са потвърдили сумата на сделката. Знае се само, че бразилецът ще играе за новия си тим до края на този сезон и още 5. Според медиите в Испания, откупуващата му клауза е в размер на 400 млн. евро.

Трансферът на Коутиньо се превръща във втория най-скъп в историята на футбола след този на Неймар от "Барселона" в "Пари Сен Жермен" за 222 млн. евро.

Бразилецът вкара седем гола и даде седем асистенции във Висшата лига в 14 срещи този сезон. В Шампионската лига той се разписа пет пъти в пет мача.