на живо

Официално: Павел Колев напуска "Левски", обясни защо (ВИДЕО)

Надзорният и управителният съвет на "сините" приеха неговата оставка

Официално: Павел Колев напуска "Левски", обясни защо (ВИДЕО)

Павел Колев и "Левски" се разделят! Това стана ясно след проведения днес първи за 2021 г. управителен съвет на "синия" клуб. На него присъстваха Наско Сираков, Константин Папазов, Павел Колев, Константин Баждеков, Илия Христов, Минко Герджиков и Ивайло Цветков.

Основната точка бе оставката на изпълнителния директор Колев, който се очаква да започне работа в УЕФА. Тя бе приета. В "Левски" обсъждаха още подготовката за пролетния дял от шампионата, селекцията и финансирането на клуба, като заседанието продължи около 3 часа.

Снимка: Lap.bg

След него Павел Колев посочи причините за напускането си. Той пое управлението на "Левски" в началото на 2019 г. след покана на Спас Русев. Дотогава беше част от управата на БФС.

"Днес съм входирал в деловодството молбата за освобождаването ми. Надзорният и управителният съвет удовлетвориха моето желание. Оттук нататък ще се търси нов изпълнителен директор. Докато не бъде вписан, оставам. Не е известно кой ще е той. Когато се избере кандидатура, най-вероятно ще се постави на обществено обсъждане."

Снимка: Lap.bg

"Това решение съм го взел още лятото. Тогава изразих желание да бъда освободен с аргументи много на брой. Най-важният от които е, че е нормално при смяна на собствеността да се избере нов изпълнителен директор. Тримата членове на Надзорния съвет ме помолиха да остана до 31 декември. Изпълних обещанието"

"В интерес на истината имам и ново предизвикателство пред себе си, което не беше много редно да го откажа. Става дума и за психическа умора, а и клубът има нужда от нова енергия, няма никаква драма"

Снимка: lap

"Няма как човек да съжалява, че е работил в клуба на сърцето си. Надявам се да съм дал всичко от себе си. Няма безгрешни хора, най-вероятно и аз съм направил грешки. Ситуацията беше доста специфична. Мисля, че най лошото за "Левски" мина. Всички, които го обичат, трябва да гледат оптимистично. В никакъв случай нямам горчилка. Винаги, когато имам възможност, ще се връщам тук като зрител", заяви Колев.