на живо

Официално: Представиха Карло Анчелоти в Мюнхен

Заплатата на италианеца при баварците ще бъде 15 млн. евро годишно

Getty Images

Новият треньор на Байерн (Мюнхен) - Карло Анчелоти беше представен вчера и започна работата си в Мюнхен. Той получи традиционните кожени гащи от баварската носия и позира с тях пред фотографите.

57-годишния специалист проведе вчера първата си тренировка в базата на немския шампион, но липсваха повечето от титулярите в състава, защото голяма част от тях участваха на Европейското първенство и сега са в почивка.

Анчелоти разкри, че на дъската в треньорския кабинет е намерил послание от Пеп Гуардиола, който ръководеше три години баварците, но напусна в посока Манчестър Сити. Гуардиола е пожелал успешна работа и късмет на своя наследник на треньорския пост в Байерн.

Снимка: FCB.tv

Специалистът премина в Мюнхен, където ще получава по 15 млн. евро на година, след като беше мениджър на испанския гранд Реал Мадрид, в периода от 2013 до 2015 г.

Под неговото ръководство "белите" успяха да спечелят дългоочакваната 10-та титла в Шампионска лига, Суперкупа на Европа, Купата на Испания през сезон 2013/14 и Световното клубно първенство в края на 2014 г.