на живо

Официално: Меси е играч на "Пари Сен Жермен" (ВИДЕО)

Французите обявиха голямата новина

Лионел Меси официално е играч на "Пари Сен Жермен"! Френският вицешампион обяви привличането на 6-кратния носител на "Златната топка". 34-годишният аржентински нападател ще играе с №30, с който дебютира за бившия си тим "Барселона" през 2004 г. Във френската Лига 1 този номер се използва от вратарите, но за Меси бе направено изключение.

“С нетърпение чакам да започна новия етап от моята кариера. "Пари Сен Жермен" като клуб напълно отговаря на моите амбиции. Знам колко талантливи играчи са събрани тук. Изпълнен съм с желание всички заедно да изградим нещо прекрасно за клуба и за феновете. Нямам търпение да стъпя на терена на “Парк де Пренс”, коментира Меси.

Меси подписва с ПСЖ пет дни след като стана ясно, че няма да поднови договора си с "Барселона", противно на очакванията. Причината: таванът на заплатите в испанската Ла Лига, който принуди Меси и каталунския гранд да се разделят след 21 години заедно.

Ла Пулга идва на "Парк де Пренс" като свободен агент. Договорът му с парижани е за 2 години с опция за удължаване с още една, а Меси ще получава около 35 млн. евро на сезон.

Меси изрази желанието си да напусне "Барселона" - единствения клуб, за който е играл на професионално ниво, още преди година. Тогава от ръководството не му позволиха да се възползва от клаузата, която го освобождава от трансферна такса. Затова аржентинецът остана.

Очакванията бяха, че той ще подпише с "Пари Сен Жермен" или "Манчестър Сити".

С "Барселона" той успя да спечели 35 трофея, в това число 4 пъти Шампионска лига и 10 пъти титлата на Испания.