на живо

Официално: Тоти подписа нов договор с Рома

Капитанът на "джалоросите" остава на "Олимпико" още един сезон

Франческо Тоти подписа нов договор с Рома. Капитанът на „джалоросите” навършва 40 на 27 септември, но ще играе още един сезон – негов 25-и за тима от Вечния град.

„Много исках този контракт, той е сбъдната мечта за мен. Винаги съм си представял, че завършвам кариерата си тук. Говорих с президента и съм убеден, че ни чакат добри времена”, заяви Тоти пред клубния сайт.

Тоти е в Рома от 12-годишен. Записва официалния си дебют 4 години по-късно, когато тогавашният наставник на „вълците” Вуядин Бошков го пуска в игра срещу Бреша. Датата е 28 март 1993 г.

Тоти бележи първия си гол с екипа на Рома на 4 септември 1994 г. срещу Фоджа, след което за кратко време успява да се наложи в състава на столичани. През 1998 г. наследява капитанската лента от Алдаир, превръщайки се в най-младия капитан в историята на Серия „А”.

Миналият сезон „Принца на Рим” реализира 5 попадения в 15 мача, влизайки предимно като резерва. Тоти има общо 758 мача и 304 гола в Калчото.

„Получи се добре, че Франческо подписа нов договор с Рома в деня, в който клубът чества 89-ата си годишнина. Никой няма повече мачове и голове в историята ни. Радваме се, че легендата продължава. Тоти си заслужи новия контракт. Искаме последната му година на „Олимпико” да бъдe началото на една нова ера за Рома.”

За 28-те си години в Рома Тоти стана шампион на Италия веднъж, завоюва и две купи на Италия, както и една суперкупа. Легендарният играч е печелил и индивидуални награди, най-ценната от които - Златната обувка през сезон 2006/2007

Тоти е и световен шампион с Италия през 2006 г.