на живо

Официално: Златан Ибрахимович остава в "Милан" (ВИДЕО)

39-годишният швед остава в италианския гранд до лятото на 2022 г.

Twitter

Кариерата на атрактивния нападател Златан Ибрахимович не е приключила! На 39 години футболистът подписа нов договор с 18-кратния шампион на Италия - "Милан".

Шведът с босненски произход ще продължи да носи червено-черната фланелка до лятото на 2022 г. Новината съобщиха първо от клуба, а след това и самият Ибрахимович написа "Сагата продължава".

Вторият престой на Златан на "Сан Сиро" започна на 27 декември 2019 г. От тогава той игра в 45 мача за тима, в които вкара 28 гола. Нападателят беше част от "Милан" и в периода 2010-2012 г., когато участва в 85 срещи и отбеляза 56 попадения.

"Щастлив съм. Очаквах този ден. Оставам за още година. Но по-важно е, че в "Милан" се чувствам като у дома. Много съм щастлив от начина, по който в клуба ме карат да се чувствам - всички, които работят тук, съотборниците ми и треньорът, както и феновете, които много ми липсват по трибуните. Ако мога, бих останал до края на живота си", каза Ибрахимович.

Снимка: Twitter

Наскоро той отново облече и фланелката на националния тим на Швеция след като обяви, че се оттегля през 2016 г. 

Ибрахимович е един от най-атрактивните действащи футболисти. Той гради имидж на супергерой и често изтъква, че е по-добър от своите колеги. 

Част от феновете на "Милан" обаче бяха ядосани, след като през март той прие да бъде водещ на фестивала в Сан Ремо и случайно или не се контузи преди това.