на живо

Огромен интерес към малка Исландия след представяне на тима на Евро 2016

Ръст от 65% на полетите до северната държава

Getty Images

Забележителното представяне на Исландия на Евро 2016 и сладката победа на "викингите" над Англия на осминафиналите на първенството предизвикаха огромен интерес към северна държава. 

Снимка: Getty Images

Само за няколко дни полетите до Исландия са нарастнали с 65% спрямо 2015 г. Дори британците, които ще трябва да живеят със срамната загуба, се интересуват все по-сериозно от северната дестинация.

46-годишният Ричард Крос, родом от Съри, организира екскурзия до Исландия след победата на „викингите” над любимата му Англия. Той твърди, че предприема това пътешествие, защото иска да разгледа държавата, която изхвърли „трите лъва’ от европейското първенство по футбол.

Побеснях когато Исландия ни отстрани от Евро 2016. Но след това научих, че тази страна има население от едва 330 хил. души... разбрах също, че природата в тази държава е уникална и затова реших да пътувам до там, въпреки че исландците убиха футболните ми надежди”, каза Крос.

Друг англичанин, Дейвид Джармън от Бирмингам, пък е на обратния полюс. Той заяви, че никога няма да посети държавата, елиминирала Англия на европейското първенство.

„Всички ние очаквахме Англия да разгроми Исландия, но вместо това унижените бяхме ние. Целият мач се запечата в паметта ми и споменът няма да избледнее. Никога няма да отида до Исландия заради това, което ни причини. Ще изминат много години преди да се възстановим от този резил”, допълни Джармън.

Снимка: Getty Images

Силите на дебютанта на еврофинали Исландия стигнаха само до четвъртфиналите на турнира, но несъмнено симпатичните "викинги" са новите любимци на целия футболен свят.

А интересът към малката северна държава тепърва ще расте.