на живо

Октопод-оракул предрече успех на "Атлетик" Билбао за Купата на краля (ВИДЕО)

Дали прогнозата на Пейо ще се сбъдне? Гледайте тази вечер от 22 ч. по bTV Action

Октопод-оракул предрече успех на "Атлетик" Билбао за Купата на краля (ВИДЕО)

"Атлетик" Билбао ще спечели Купата на краля – това прогнозира октоподът Пейо от аквариума в Доностия (Сан Себастиан). 

Тази вечер баските се изправят срещу "Барселона" в спор за трофея и по този повод бяха тествани за втори път пророческите възможности на октопода. Това се случи, като в аквариум се пуснаха два буркана със сардини с цветовете на съответните отбори. Пейо веднага насочи цялото си внимание към този на "Атлетик".

Само преди две седмици октоподът отгатна правилно кой ще спечели отложения миналогодишен финал за Купата на краля между "Атлетик" Билбао и "Реал Сосиедад", в който "синьо-белите" триумфираха с 1:0.

Изглежда, че Пейо ще се опита да тръгне по стъпките на известния си предшественик Паул. Немският октопод предизвика сензация на световното първенство в ЮАР през 2010-а година, когато позна всички резултати на Бундестима, а след отпадането му отгатна правилно и успеха на Испания във финала с Нидерландия.

Няколко месеца след мондиала умря, но бе увековечен с паметник в аквариума в Оберхаузен, Германия. Освен това той бе обявен за почетен гражданин на градчето Карбалино в североизточна Испания.  

През годините се появяваха различни животни, които опитваха да познаят резултатите от мачовете на европейски и световни финали, но никое от тях не успя да постигне успеваемостта на германския октопод. Сега е ред на испанския му събрат.

Дали прогнозата на Пейо отново ще се сбъдне или той също ще си остане един нереализиран оракул? Разберете на живо днес в ефира на bTV Action от 22:00 часа.