на живо

"Олимпиакос" не остави шансове на "Риека" и е в групите на Шампионската лига (ВИДЕО)

Гръцкият гранд разби мечтата на хърватите само с едно попадение

Reuters

Само едно попадение във вратата на "Риека" беше достатъчно на "Олимпиакос" да разбие мечтата на хърватите за класиране в групите на Шампионската лига. Гръцкият гранд пък ще се завърне сред най-добрите отбори в най-силния европейски клубен турнир.

Двата тима излязоха на терена, след като в първия мач "Олимпиакос" победи трудно с 2:1 и гол в последните секунди.

Този път Бесник Хаси започна с ударно нападение, което даде резултат в 25-ата минута. При контра атака на гостите, Марко Марин излезе на добра позиция и не сбърка.

Снимка: Reuters

Попадението се отрази на играчите на "Риека", които не сполучваха в няколкото си атаки до края на полувремето. Те загубиха и вратаря си Слободан Слуга, който изпита болки по време на първото полувреме, а в началото на втората част беше заменен.

Домакините се активизираха в края на мача, но не успяха да отбележат дори един гол, а камо ли два, за да се доберат до продълженията.

Така хърватите напуснаха турнира и ще се борят за успехи в Лига Европа. "Олимпиакос" пък очаква съперниците си за груповата фаза, които ще станат ясни на жребия в четвъртък (24 август). Той ще бъде излъчен пряко по bTV Action.