на живо

"Олимпиакос" отвя "Макаби" Тел Авив, Везенков с 15 точки

Седма победа за гръцкия гранд в Евролигата

euroleague.net

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, отбеляза 15 точки при разгромния домакински успех на "Олимпиакос" с 90:73 срещу "Макаби" Тел Авив в среща от 11-ия кръг на Евролигата. Към отличната си стрелба родното тежко крило добави и 4 борби и 6 асистенции за 24 минути на паркета.

Победата е седма за гръцкия гранд в турнира, като "Олимпиакос" се реваншира на феновете си за двете поредни загуби. За израелците, които са със същия баланс от 7-4, поражението е второ в последните три двубоя. Двата тима заемат петото и шестото място във временното класиране, оглавявано от "Реал" Мадрид с баланс от 9-2.

Снимка: euroleague.net

Тази вечер, в "Двореца на мира и дружбата" в Пирея, "Олимпиакос" натрупа огромен аванс в първата четвъртина, която спечели с 35:8. На полувремето таблото показваше 51:26 в полза на играчите в червено, а преди заключителната част Везенков и компания водеха със 71:45.

В крайна сметка над всички в мача бе Костас Слукас от "Олимпиакос" с 18 точки, а за "Макаби" с най-много - 14, завърши Джеймс Нънали.

В 12-ия кръг, след седмица, "Олимпиакос" гостува на "Армани" Милано. Ден по-рано "Макаби" Тел Авив се изправя срещу АЛБА в Берлин.

Снимка: euroleague.net