на живо

Олимпийска медалистка изхвърлена на улицата от майка си (ВИДЕО)

Анастасия Гришина се обърна за помощ към руския президент Владимир Путин

Сребърната медалистка от Лондон 2012 Анастасия Гришина преживява разтърсваща лична трагедия. Бившата руска гимнастичка остана без спестявания и без жилище. Тя твърди, че е ограбена от родната си майка.

"Срамувам се и ме боли. Не мога да повярвам какво се случи с мен. Какво ми причини не някой непознат, а майка ми. Тя взе парите и дома ми. Всичко, което спечелих от спорта. Дори колата, която получих за медала си от игрите. Не ми остана нищо. Сега съм на улицата с малкото си дете", проплака Гришина пред местното издание "Комсомолская правда".

Тя разказва, че по време на кариерата си е позволила на родителите си да се разпореждат с личните й финанси. Тя се е занимавала само с гимнастика е не е имала време да следи къде отиват парите.

На 19 г. Анастасия е на върха на славата - медал от олимпиадата в Лондон и още няколко отличия от европейски първенства. През 2015 г. е принудена да се оттегли от спорта заради травма в коляното. 

По-късно тя следва журналистика, среща любовта на живота си, омъжва се и ражда дете. А когато младото семейство се нанася в собственото й жилище, грозната истина лъсва. Цялото имущество е записано на името на майка й. Междувременно родителите й купили къща (2,1 млн. рубли), стая в общинско жилище (2,5 млн. рубли) и апартамент (3,7 млн. рубли). За какво са похарчени останалите 20 млн. рубли остана неизвестно.

"От тази огромна сума ми останаха няколко жалки копейки. Дори нямам права върху стаята. Нищо не е на мое име. Детето ми явно ще се превърне в скитник. Тренирах дълги години, съсипах здравето си, а други харчат честно спечелените от мен пари."

Първоначално Анастасия, съпругът и детето й живеели заедно с нейните родители в тристаен апартамент. Заради постоянните скандали младите се изнесли под наем. Бившата спортистка се обърнала за помощ към президента на Русия Владимир Путин.