на живо

"Олимпик" Лион показа характер и задълбочи кризата в "Бордо"

"Хлапетата" подновиха кампанията си в Лига 1 с победа

"Олимпик" Лион не изневери на себе си и пропусна куп страхотни голови възможности, но въпреки това съумя да спечели с 2:1 при гостуването на "Бордо" от 20-я кръг на френското футболно първенство. "Хлапетата" се нуждаеха от успех при подновяването на шампионата, за да поставят начало на евентуален възход в класирането към европейските позиции, и го постигнаха, макар на почивката да изоставаха с 0:1. ОЛ спечели на "Матмют Атлантик" за втори пореден сезон, а "Бордо" вече няма успех в последните четири срещи от съперничеството. "Лион" също така е най-често печелилият тим в Бордо на ниво Лига 1 (15 успеха).

Още в началните минути гостите показаха, че с лекота могат да пробиват през колебливата отбрана на "жирондинците", но противно на логиката първи допуснаха попадение. В 15-ата минута Йоахим Андерсен допусна безумна грешка, след като пасът му към вратаря Антони Лопеш бе пресечен от Джими Брианд, а той се разписа в трета поредна среща с бившия си тим.

До почивката гостите отправиха общо 11 удара към вратата, но изравниха пет минути след старта на второто полувреме. Шут на Максуел Корне рикошира от Юсуф Сабали и топката се озова в мрежата. След само още три минути Корне асистира на Муса Дембеле, който бе точен за 2:1 с великолепен завършващ удар. Той отбеляза 11-ия си гол за сезона в Лига 1, след като не се бе разписвал в предходните пет кръга.

В самия край на срещата гол на Лоран Кошчелни бе отменен правилно поради засада. На фона на слабото си представяне, "Бордо" заслужено допусна четвърта поредна загуба в първенството и остава в долната половина на таблицата с 26 точки. А със само три повече и чрез четвъртия си успех в последните шест визити от Лига 1 "Олимпик" Лион се издигна от 12-о до 5-о място в таблицата преди изиграването на останалите мачове от кръга.