на живо

"Олимпик" Марсилия се съвзе и закотви "Страсбург" на дъното

Успех с 2:0 за тима на Андре Вилаш-Боаш

Getty Images

"Олимпик" Марсилия сложи край на серията си от четири мача без победа във френския елит. Тимът на Андре Вилаш-Боаш се наложи с 2:0 над "Страсбург" като домакин в последен двубой от 10-ия кръг на Лига 1.

Марсилци стигнаха до трите точки с голове на Бубакар Камара в 3' и Кевин Стротман, от дузпа, в добавеното време на мача.

На "Стад Велодром" ОМ откри резултата чрез 19-годишния бранител Бубакар Камара, завърнал се след 3 мача наказание. Младокът получи топката от Кевин Стротман, стреля и преодоля вратаря Матц Селс с рикошет в играч на "Страсбург".

Крайния резултат оформи Стротман в добавеното време. Холандският полузащитник бе точен от дузпа, отсъдена за фаул на Мохамед Симакан срещу Дарио Бенедето.

С трите точки "Олимпик" Марсилия вече има 16 и се изкачи до четвъртото място, докато "Страсбург" остава на дъното с едва 9. В следващия кръг "Льо Расинг", който тази вечер завърши без отбелязано попадение за шести път в последните си 9 мача от първенството, приема "Ница". Марсилци пък ще гостуват на шампиона "Пари Сен Жермен" в голямото дерби на 11-ия кръг.

Тагове:

лига 1