на живо

"Олимпик" Марсилия вдъхна надежда на феновете след ключов успех над "Лил"

Грандът от Южна Франция надигра пряк конкурент за място в Европа

"Олимпик" Марсилия вдъхна надежда на феновете след ключов успех над "Лил"

Седмица след катастрофалното поражение с 0:4 от "Пари Сен Жермен" в Класиката на френския футбол, съставът на "Олимпик" Марсилия демонстрира характер и мъжество пред своите привърженици на стад "Велодром". В двубой от 12-ия кръг на Лига 1 тимът на Андре Вилаш-Боаш постигна ценен успех с 2:1 над гостуващия "Лил". С третатата си победа в шест домакинства от старта на сезона ОМ се изкачи в челната тройка на класирането, а завършване именно в нея и участие в Шампионска лига е основната цел на отбора през настоящия сезон.

Първото полувреме не предложи нищо интересно - общо към двете врати бяха отправени само три удара, като нито един от тях не бе точен. По-малко от 80 секунди след старта на второто полувреме обаче домакините поведоха. Вратарят на гостите Майк Менян изпусна топката в наказателното поле след сблъсък със съотборника си Габриел и халфът на "Марсилия" Морган Сансон я прати в опразнената врата, отбелязвайки първия си гол за сезона.

Снимка: Getty Images

Тактическата и физическа битка на терена продължи да преобладава до 79-ата минута, когато вечерта стана още по-кошмарна за Габриел. Централният бранител си отбеляза автогол по изключително куриозен начин и гостите изпаднаха в тежка ситуация. Все пак те имаха шанс да измъкнат точка от дербито, след като капитанът Адама Сумаоро вкара красив гол с глава в 83-ата минута. В последните минути Виктор Осимен получи добра възможност, но от въздуха стреля неточно.

"Лил" вече няма победа в 10 поредни гостувания от Лига 1, след като на 31 март спечели в Нант. През миналия сезон "песовете" триумфираха и в двете срещи с "Олимпик" Марсилия, но този път не доказаха, че са по-класният отбор в борбата за футбол с марка Шампионска лига през следващия сезон. Именно тимът на Кристоф Галтие отстъпи място в Топ 3 на днешния си опонент и ще продължи да разчита най-вече на силните си изяви у дома на стад "Пиер Мороа".

Снимка: Getty Images

Тагове:

Лига 1