на живо

Оневиниха Бартомеу за трансфера на Неймар

Президентът на Барселона и предшественика му не са извършили измама при привличането на нападателя от Сантош, реши съдът

Getty Images

Регионалният съд в Барселона удовлетвори жалбата на футболния клуб Барселона и обяви, че актуалният президент на отбора Жозеп Бартомеу и Сандро Росей, който заемаше поста преди него, са невинни по обвинения в машинации около трансфера на бразилеца Неймар.

Двамата бяха обвинени в мошеничество при преминаването на нападателя от Сантос, като имаше подозрения, че не са платили данъци върху сумата от 13 милиона евро при преминаването на играча.

Също така съдът прие внесена жалба от инвестиционния фонд ДИС, която твърди, че е била измамена при въпросната сделка. Те твърдят, че са имали право на 40 процента от парите по трансфера заради свои инвестиции и личен договор с играча, но са били измамени от двата клуба и родителите на футболиста.

Неймар пристигна в Барселона през 2013-а година като първоначално обявената сума беше 57,1 милиона евро. След някои разкрития обаче стана ясно, че реалната стойност е доста по-висока, тъй като са спестени допълнителни договори между играча, баща му и Барселона.