на живо

Опозицията обяви Бербатов за президент на свой конгрес, БФС не призна избора (ВИДЕО)

От футболната централа осъдиха събитието и го определиха като "фарс"

Опозицията обяви Бербатов за президент на свой конгрес, БФС не призна избора (ВИДЕО)

Димитър Бербатов беше избран за президент на Българския футболен съюз (БФС) на конгрес, организиран от опозицията и непризнат от настоящото ръководство на централата.

Първи днес в Националния дворец на културата (НДК) в столицата пристигна изпълнителният директор на БФС Борислав Попов за предполагаема конференция за развитието на футбола. Малко след това обаче той напусна по неясни причини, а в 10 ч. за изборен конгрес дойдоха Димитър Бербатов, екипът му и представители на около 80 клуба от цялата страна, тъй като според екипа на Бербатов конгресът, който беше насрочен за днес, но отложен от БФС, няма как да не се проведе заради неспазен срок в закона.

Снимка: Lap.bg

Събрание в крайна сметка беше организирано с наличните клубове от опозицията на Борислав Михайлов, тъй като уставът позволява избори да бъдат проведени с присъстващите, независимо колко са те. По-рано, за да провери какво се случва, дойде и министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който отказа да заеме страна.

Събитието в зала 3 на НДК беше остро осъдено от ръководството на БФС, което го определи като "фарс". От централата подадоха сигнал за полицейска проверка с предтекст "нерегламентирано нахлуване". Проверката завърши със събиране на обяснения, а конгресът на опозицията продължи по план и завърши с избора на Бербатов за президент с пълно мнозинство на присъстващите.

Това, което предстои оттук нататък по всяка вероятност са нови съдебни битки между двете страни.

Снимка: Lap.bg