на живо

Организаторите на Игрите в Токио: Не използвайте кондомите. Те са сувенир!

В Япония призоваха за спазване на социална дистанция, а глобите са солени

Reuters

Безплатните презервативи, които по традиция се осигуряват на атлетите на олимпийски игри, не трябва да бъдат използвани! Това е апелът на организаторите на форума в Токио, който започва в края на юли 2021 г.

Въпросните кондоми по-скоро ще служат за сувенир от Игрите. 

Всеки от 11-те хиляди атлети, които ще бъдат в Токио, трябва да се запознаят с указанията на властите. В документите пише, че физическият контакт трябва да бъде сведен до минимум, а социалната дистанция в олимпийското село е задължителна.

Това означава, че предвидените 160 000 безплатни презерватива е добре да не бъдат използвани по предназначение. 

Снимка: Getty Images

Кампанията за раздаване на кондоми започна в Сеул пред 1988 г. с цел превенция от вируса ХИВ. За произвеждане на презервативите за отложените с година Игри в Токио, работят 4 японски фабрики, които предлагат на атлетите ултратънки продукти от полиуретан, които гарантират максимално удоволствие.

Олимпийските игри трябва да се проведат от 23 юли до 8 август в Токио. Те бяха отложени с 12 месеца заради пандемията от коронавирус. По време на форума в Япония атлетите, журналистите и делегациите ще трябва да спазват строги правила, за да се гарантира, че няма да има разпространяване на заразата в олимпийското село.

За целта са предвидени високи глоби. Организаторите правят всичко възможно да предотвратят струпването на хора. За местата за хранене е разработено специално мобилно приложение, което да известява къде има свободна маса.