на живо

Оряшкова пред bTV: На стълбичката лишенията нямат значение (ВИДЕО)

Шампионката от Минск благодари на всички, които са ѝ помогнали по пътя към върха

Оряшкова пред bTV: На стълбичката лишенията нямат значение (ВИДЕО)

Мария Оряшкова - българската самбистка, която спечели златен медал от второто издание на европейските игри в Минск, Беларус, говори специално за bTV часове, след като получи отличието си.

"Медалът е тежък, дългоочакван, постигнат с много лишения. Но това няма значение, когато стъпиш най-горе на стълбичката и виждаш колко хора си победил и колко стоят прави заради теб. Това, че свири българският химн, е най-голямото щастие. Няма как да се обясни. Всеки спортист го казва, но наистина трябва да стъпиш, за да видиш какво е", заяви тя.

Оряшкова ще се включи и в турнира по борба. Тя е единствената спортистка в Минск, която има шанс да спечели отличия в два вида спорт. 

Снимка: Български олимпийски комитет

Зад този успех стои не само нейното усилие, а и подкрепата на хората, които вярват в нейните качества.

"Този медал нямаше да е такъв цвят или нямаше да го има, ако не бяха българските федерации по самбо и борба и треньорските щабове, които съумяха да ме подготвят за този чакан медал. Има и други хора, които помагат, защото спортистите в България не са много облагодетелствани. Благодаря им, че ми дават спокойствието да върша това, което обичам. Благодаря на моите приятели, защото те страдат най-много, че мен ме няма много време. Скоро ще се прибера и ще прекарам време с най-близките си хора. Благодаря на всички българи! Бъдете щастливи и не спирайте да преследвате мечтите си!", завърши Оряшкова.