на живо

Осем отбора в очакване на следващите си съперници в Шампионската лига

Гледайте жребия за 1/4-финалите в турнира пряко по bTV Action от 13:00 ч.

БГНЕС

Осем отбора останаха да се борят за трофея в Шампионската лига след изиграването на мачовете от осминафиналите на турнира. Днес (17 март) те ще разберат и кои са следващите им съперници. Жребият, който ще определи четвъртфиналните двойки в надпреварата, ще бъде изтеглен в централата на УЕФА в Нион, Швейцария и ще бъде предаван пряко по bTV Action от 13:00 ч.

До тази фаза на турнира стигнаха отборите на "Барселона", "Байерн" Мюнхен, "Борусия" Дортмунд, "Ювентус", "Реал" Мадрид, "Атлетико" Мадрид, "Лестър" и "Монако".

За пета поредна година Испания има най-много представители - три. Следва Германия с два, а Италия, Англия и Франция са с по един.

Осминафиналите ни предложиха напрегнати съперничества. Каталунците продължават напред след като в първата среща с "Пари Сен Жермен" загубиха с 0:4, а пред собствена публика успяха да победят с 6:1 и се превърнаха в първия клуб, успявайки да стопи подобен пасив. "Монако" пък преодоля цели 5 попадения в своята врата. Френският тим отстрани "Манчестър Сити" след 3:5 в първия и 3:1 във втория мач.

Снимка: bTV

"Лестър" продължава да твори история. "Лисиците", които спечелиха титлата в Англия през миналия сезон, идвайки директно от втория ешалон, отстраниха "Севиля" и отсрамиха Острова в днешния жребии.

Снимка: bTV

Днешният жребии няма ограничения за отбори от една и съща страна и не е изключено на четвъртфинал в Шампионска лига да видим испански и германски дербита. 

Първите мачове ще са на 11 и 12 април, а реваншите са седмица по-късно - на 18 и 19.

Финалът на Шампионската лига тази година ще се играя в Уелс, а датата е 3 юни.

Ако искате да разберете първи кои са четвъртфиналните двойки в надпреварата, гледайте прякото предаване на жребия по bTV Action днес (17 март) от 13:00 ч.