на живо

Още двама с COVID-19 във английската Висша лига

Единият от тях е играч на "Борнемут"

БГНЕС

Два са новите случаи на заразени с COVID-19 в отборите от английската Висша лига. Единият от тях е играч на "Борнемут", като името му не се съобщава. 

Така общият брой на заразените във футболните клубове става 8. Преди седмица беше обявено, че при първите масови тествания на футболисти, треньори и служители, шестима са били положителни за коронавирус. Тогава от "Уотфорд" съобщиха, че футболистът Адриан Мариапа и двама човека от персонала на клуба са заразени, а от "Бърнли" потвърдиха положителната проба на помощник-треньора Иън Уоън. 

Вторите тестове са направени във вторник, четвъртък и петък, като на тях са били подложени 996 футболисти, треньори и служители. Проверени са между 40 и 50 човека от всеки клуб.

В Англия вече се насочват към втория етап, който предшества завръщането на мачовете. Правителството разреши контактните тренировки. В страната се надяват футбол отново да се играе в средата на юни. 

В сряда (27 май) и четвъртък (28 май) предстоят нови срещи, на които ще бъде определена точната дата за рестарта на Висшата лига. До тогава трябва да излязат резултатите и от третата тествана група.