на живо

Още две легенди на Барселона ще уважат юбилея на Стоичков

Дългогодишни капитани на каталунците ще радват българската публика на 20 май

"50 години номер 8" ще бъде невероятно шоу. Участие в мача ще вземе и моторът на онзи велик "Дрийм тийм" на Барселона в периода 1989 - 1994 година - Михаел Лаудруп.

Кариерата на датчанина минава през много славни отбори, сред които дори Реал (Мадрид), но той неведнъж е казвал, че Барселона ще остане завинаги в неговото сърце.

За пет сезона на "Камп Ноу" Лаудруп записва 166 мача и 40 гола. Неслучайно в началото на 1999 г. е избран за най-добрия чужденец играл в Ла Лига в последните 25 години, изпреварвайки звезди като Диего Марадона, Йохан Кройф, Йохан Неескенс, Бернд Шустер, Хорхе Валдано, Уго Санчес и... Христо Стоичков.

Освен Лаудруп, за юбилея на Стоичков у нас идва и една звезда на Барселона от близкото минало. Става дума за бившия капитан на "каталунците" Карлес Пуйол.

Бранителят носи "синьо-червената" фланелка две десетилетия. В кариерата си той е спечелил общо 21 трофея, сред които 6 пъти титлата в Примера дивисион и 3 Шампионската лига. Има 100 мача за Испания, с което се нарежда на десето място във вечната класация за най-много записани мачове с екипа на "Ла Фурия Роха".

Пуйол е смятан за един от най-добрите защитници на своето поколение. 

Не пропускайте мегаспектакъла "50 години номер 8", който ще бъде излъчен пряко в ефира на bTV Action на 20 май от 18:00 часа.