на живо

Още един футболист напусна "Левски"

Начо Монсалве се сбогува със "сините" с послание в социалните мрежи

levski.bg

"Левски" остана без още един футболист. Няколко дни, след като футболистите започнаха подготовка за предстоящия сезон 2021/2022, Начо Монсалве обяви, че си тръгва.

С пост в социалните мрежи той обяви: "Пътуването ми с "Левски" приключи!". В него испанецът благодари на феновете, треньорите и служителите на клуба.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NACHO MONSALVE (@nachomonsalve4)

"Скъпи фенове на "Левски",

Бих искал да обявя това, че моето пътуване с "Левски" приключи. Беше кратък период, но наистина интензивен. С лоши моменти, какъвто беше контузията със счупването на ребрата ми, но и с много добри моменти също така. Несъмнено най-добрите спомени, с които ще си тръгна, това са моментите с моите съотборници и с феновете, които са невероятни, разбира се. Искам още да благодаря на треньорите и на медицинския щаб, както и на всички останали, работещи в клуба в сянка, но са много важна част от него, може би по-важна част дори от нас – футболистите.

Пожелавам на всички вас много късмет. Искрено се надявам, че сегашната ситуация в клуба вече е решена и Левски ще се върне там, където му е мястото.", пише Монсалве.

Снимка: levski.bg

Той пристигна на стадион "Георги Аспарухов" през януари 2021 г. 27-годишният защитник получи сериозна контузия и счупвана на ребрата и успя да вземе участие само в 12 мача, в които отбеляза 1 гол.

"Левски" започна подготовка само с 12 футболисти. Клубът е в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато финансовата си подкрепа за клуба оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове, а играчите не са взимали заплати от повече от 3 месеца.

В последните седмици се появи и желаещ да купи мажоритарния пакет акции на клуба от Наско Сираков - британският бизнесмен Джоузеф Диксън. Той заяви, че има намерение да инвестира около 250 млн. евро. Сделката обаче още не е факт.