на живо

Още една стъпка: "Манчестър Юнайтед" и ПСЖ в битка за истината

Гледайте най-интересните мачове от Шампионската лига в каналите на bTV Media Group

Getty Images

8 от 16 са ясни! "Байерн" Мюнхен, "Манчестър Сити", "Челси", "Севиля", "Барселона", "Ювентус", "Ливърпул" и "Порто" вече подготвят програмите си за пролетта, когато ще трябва да играят на осминафиналите в Шампионската лига.

Време е да разберем имената на останалите щастливци, които ще попаднат сред най-добрите. А за целта те трябва да се представят достойно в петия кръг на груповата фаза на турнира. По традиция днес (2 декември) най-интересните мачове ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group.

Снимка: Getty Images

Започваме в 19:30 ч., когато по bTV Action един срещу друг ще се изправят "Истанбул Башакшехир" и "Лайпциг". В завързаната си група и двата тима имат възможност да продължат към осминафиналите, но всичко минава през задължителни победи. В предишния мач германският тим постигна победа с 2:0.

Снимка: Getty Images

В същото време, но по RING "Краснодар" и "Рен" ще се борят за третото място в групата си. Двата тима загубиха шансове за класиране напред в Шампионската лига, но все още пред тях стои възможността да играят в Лига Европа през пролетта. Тази чест се пада на отбора, класирал се на трето място в групата. А за целта победата е задължителна.

Снимка: Getty Images

В 22:00 ч. по bTV Action започва най-чаканият мач за вечерта. "Манчестър Юнайтед" приема "Пари Сен Жермен" в дербито на петия кръг в груповата фаза на турнира. В първата среща през октомври "червените дяволи" успяха да изненадат своя съперник на "Парк де пренс" и да победят с 2:1.

Сега обаче залогът е по-голям! Двата отбора са сочени за фаворити за класиране напред. Но пък "Лайпциг" им диша във вратовете. Всичко ще се реши на терена!

Снимка: Getty Images

В същото време по RING "Севиля" приема "Челси". Спокойствието се е настанило в двата тима, след като си осигуриха място в елиминациите в Шампионска лига. Така че ще можем да гледаме футбол без напрежение. И, надяваме се, с много попадения!

Снимка: Getty Images

В 22:00 ч. на платформата VOYO.BG ще може да гледате битката между "Борусия" Дортмунд и "Лацио". Какъв е залогът? Германците ще си осигурят място в следващата фаза, ако победят римските "орли". Те пък едва ли ще се дадат "без бой", тъй като за тях важи същото - победа ще ги прати на осминафиналите.

Снимка: Getty Images

От 22:00 ч., отново на VOYO.BG дебютантът, който остави добри впечатления - "Ференцварош", приема "Барселона". Каталунците вече са сигурни участници в турнира напролет. Това обаче не означава, че трябва да се отпускат! Напротив - победата ще им осигури престижното първо място в групата.

Всички останали срещи в 22:00 ч.: "Брюж" - "Зенит" и "Ювентус" - "Динамо" Киев, може да гледате също на VOYO.BG. 

По традиция всички най-интересни моменти от късните мачове - голове, спорни положения и пропуски, може да гледате безплатно в комбинираното предаване CHAMPIONS TV на нашия сайт btvnovinite.bg, както и да слушате на bTV Radio.