на живо

ОСК ЦСКА преди търга: Няма да допуснем домогвания на натрапници

Емблемата принадлежи на армейската общност, се посочва в обръщението

Обединени спортни клубове ЦСКА разпространи обръщение към "червените" фенове преди утрешния търг за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД, който ще се приведе в Кърджали от синдик Дора Милева. Първият опит на 30 март пропадна заради безредици и заплахи на стадион "Българска армия".

Предоставяме ви текста без редакторска намеса:

Армейци,

Утре в гр.Кърджали ще се проведе търгът за активите на ПФК ЦСКА АД (в несъстоятелност). ОСК ЦСКА счита, че емблемата по право принадлежи на армейската общност и на никой друг. Всякакви опити за домогвания от страна на външни фактори към нещо, което е изконно наше, не могат и няма да бъдат допуснати. Такива опити за посегателство нямат нищо общо с честта и морала. Те са далеч от армейските ценности, които всички ние изповядваме. Трябва да се знае, че ЦСКА не е само футбол!

Членовете на ОСК ЦСКА развиват близо 20 вида спорт и ние няма да приемем натрапници в нашия армейски дом! Червената общност е направила своя избор и ОСК ЦСКА застава зад него.

САМО ЦСКА!

Председателски съвет на ОСК ЦСКА

По-рано днес от аматьорския ЦСКА 19487 публикуваха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, в което настояват властите да гарантират законното провеждане на утрешния търг.