на живо

"Османлъспор" и "Шахтьор" спечелиха предварителните си групи в Лига Европа (ВИДЕО)

"Гент" и "Виляреал" също продължават напред

Getty Images

"Османлъспор" и "Шахтьор" Донецк са сред евентуалните съперници на българския шампион "Лудогорец" в 1/16-финалите на турнира Лига Европа. 

Турският отбор спечели група "L", след като Джон Делардж и Ердал Кълъчаршлан се разписаха в 73-ата и 89-ата минута за домакинска победа с 2:0 срещу швейцарския "Цюрих". Това остави турците начело на класирането, а втори завърши отборът на "Виляреал", който победи с 2:1 "Стяуа" у дома. Головете за испанците вкараха Никола Сансон в 16-ата минута и Мануел Тригерос в 88-ата.

"Шахтьор" Донецк вече си беше осигурил участие в елиминациите, но имаше недовършена работа в група "Н". Украинците надвиха с 4:2 "Брага" и не само завършиха с шест победи от шест мача, но и изхвърлиха португалския си съперник от турнира. От подаръка се възползва белгийският "Гент", който надви "Коняспор" с 1:0 с гол в добавеното време.

Сергей Кривцов и Тайсон се разписаха по два пъти в двете полувремена срещу отбора на "Брага", който беше на второ място преди последните мачове от групата. В герой за "Гент" пък се превърна Калифа Кулибали, който класира белгийците напред в турнира в последния възможен момент.