на живо

Оспорвано 0:0 между "Локомотив" Пловдив и "Нефтохимик"

Домакините останаха с човек по-малко в 80-та минута

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив и "Нефтохимик" завършиха 0:0 в оспорван двубой от 21-ия кръг на Първа лига. 

Гостите първи създадоха положение за гол, след като в седмата минута Георги Вълчев намери на удобна позиция Венцислав Христов, който стреля, но неточно. Три минути по-късно Ангел Грънчов пресече подаване на Димо Бакалов в наказателното поле на своя тим е предотврати опасността. В 20-ата минута Йордан Йорданов от състава на гостите в опита си да избие топката с глава за малко не си вкара автогол. Две минути по-късно Венцислав Христов стреля от фаул, а топката срещна главата на Дани Кики, който падна на земята. След като получи лекарска помощ, футболистът на домакините продължи мача.

В 28-ата минута Христов получи травма и ба заменен от Емануил Манев.

В 35-ата минута Ангел Грънчов стреля, но Ел Харуби хвана топката без проблеми.

Второто полувреме започна с натиск на домакините. В 50-ата минута Пауло Серджо проби отдясно, подаде на Шоко, който намери Мартин Камбуров, но топката излезе в аут след удара му. Две минути по-късно Александър Тунчев на два пъти стреля опасно с глава. При ответната атака на гостите Емануил Манев стреля, Ел Харуби изби топката, последва удар с глава на Георги Вълчев, но вратарят на домакините хвана топката.

В 56-ата минута Галин Иванов стреля от пряк свободен удар, Ел Харуби изби топката, последва втори шут на Николай Дюлгеров над вратата. В 59-ата минута продължителна атака на домакините завърши с удар на Мартин Камбуров, но Янко Георгиев хвана топката.

В 64-ата минута Дани Кики стреля, но прати топката в аут. Шест минути по-късно Галин Иванов центрира от пряк свободен удар, но защитниците на домакините избиха топката. В 80-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като защитникът им Иван Горанов получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.

В 90-ата минута вратарят на гостите Янко Георгиев изби топката след центриране от фаул, последва разбъркване и той изчисти коженото кълбо за втори път.