на живо

"Освободете ни": Тенисистите видяха забавната страна на карантината

Правят се най-различни опити за поддържане на форма

Новак Джокович едва издържа между четирите стени на хотелската си стая, която в следващите 14 дни ще напуска само за да тренира.

Единственото развлечение на сърбина са слънчевите бани на балкона на терасата. И той, и останалите участници в Откритото първенство на Австралия са под карантина.

"Освободете ни", крещи къде на майтап, къде насериозно Джокович към феновете, които висят под балкона му.

Далеч по-изобретателен от него е Пабло Куевас. Уругваецът събира тен с маска върху лицето, кара сърф върху леглото и тренира ударите си върху матрак.

Тунизийката Онз Жабур се труди под стриктните указания на треньора си, като работи едновременно и за концентрация, и за координация.

Макар че опитват да намерят забавната страна на изолацията при невъзможността за тренировки, тенисистите са доста недоволни от условията, а Джокович дори изпрати писмо до организаторите с изисквания като по-добра храна, фитнес уреди в стаите и намалена карантина. Молбата му обаче е била отхвърлена.

В момента повече от 70 тенисисти нямат право да напускат стаите си дори за тренировка, тъй като са под карантина заради случаи на заразени с COVID-19, регистрирани след кацане на самолетите им в Мелбърн. Сред изолираните са Цветана Пиронкова и треньорът на Григор Димитров Данте Ботини.