на живо

Малчуганът, който спаси величието на Шумахер

Стара снимка разчувства потребителите в социалните мрежи

Twitter

Стара снимка на Михаел Шумахер и Макс Верстапен разчувства феновете на моторните спортове.

Преди ден 24-годишният нидерландец детронира Люис Хамилтън, печелейки титлата във Формула 1 за първи път и то по впечатляващ начин.

Снимка: Twitter

Победата обаче беше поставена под съмнение от екипа на британеца и чак 5 часа по-късно Верстапен можеше спокойно да празнува най-големия си успех.

Малко след триумфа в мрежата се появи стар кадър на легендарния Михаел Шумахер и един малък сладур на име... Макс Верстапен.

Снимката е взета от архивно видео на Формула 1, а потребителите в социалните мрежи отбелязват, че Шуми вероятно е бил като негов чичо, тъй като с бащата на Макс - Йос, са били съотборници в "Бенетон".

Любопитното е, че именно пилотът на "Ред Бул" прекърши надеждите на Хамилтън още този сезон да задмине по титли Шумахер. В момента двамата си делят първото място във вечната ранглиста с по 7.

Снимка: Twitter

Макс е син на Йос Верстапен (бивш пилот във Формула 1) и Софи Кумпен (бивша състезателка по картинг).

Получава първия си карт, когато е на 4. В първите три години печели почти всички състезания, в които участва. През 2012 г. става европейски и световен шампион по картинг.

Снимка: Twitter

През 2015 г. 17-годишният Макс Верстапен дебютира във Формула 1, превръщайки се в най-младия пилот в историята на автомобилния спорт. А днес вече е първият нидерландец, изкачил върха във Формула 1.