на живо

От "Челси" официално представиха Антонио Конте

Бившият селекционер на Италия ще разчита на капитана на "сините" и през следващия сезон

Getty Images

Бившият селекционер на Италия Антионио Конте беше официално представен като мениджър на "Челси", съобщиха в официалния сайт на клуба. 46-годишният наставник даде първата си пресконференция и заяви, че си поставя за цел номер едно връщането на клуба в Шампионската лига.

"Искам да покажем на феновете, че можем да се борим докрай и да бъдем равностойни на останалите отбори. Наясно съм, че само един отбор може да спечели титлата, но нашата задача е да се борим за нея до последния кръг. Челси е голям клуб, чието място е в Шампионската лига и то не бива да бъде отстъпвано", заяви Конте.

Италианският специалист каза още, че играчите му трябва да бъдат готови за тежко физическо натоварване.

"Ако искаме да печелим, трябва да играем атрактивно, което изисква много добра физическа подготовка. Така че ако бягаме повече от съперника, имаме по-голям шанс да спечелим", каза бившият старши треньор на Ювентус.

"Аз съм емоционален човек, който гори край терена и искам да предам това желание за победа у играчите. Моята единствена философия е работа, работа и пак работа. Няма значение дали ще играем с двама или трима централни защитници, важното е да намеря правилната позиция за всеки играч. Сега трябва да направим така, че отново да бъдем конкурентоспособни. Много хора ни подценяват, но това ще ни мотивира допълнително, за да се представим още по-добре", добави италианският наставник.

Снимка: Getty Images

Конте заяви, че ще разчита на капитана на "сините" Джон Тери, чието бъдеще в отбора бе обект на спекулации след като самият той загатна, че може да напусне през лятото. В крайна сметка защитникът реши да остане още една година.

"Джон Тери подписа нов договор като играч. Той е капитан на отбора и страхотен играч. За мен той е важен играч, както и за клуба и феновете. Говорих с него и той е доволен, че подписа нов договор."

Италианският специалист коментира и напускането си като селекционер на националния отбор.

"Реших да напусна националния отбор на Италия, защото искам да вдишвам тревата и да подобрявам играчите ден след ден. Поради тази причина реших да се върна към клубното ниво. Имах тази възможност да разговарям с Челси и съм много щастлив от споразумението, до което стигнахме."

Антонио Конте е бивш наставник на "Ювентус", за периода от 2011 до 2014 г. Начело на "бианконерите" специалистът има завоювани три титли от италианското първенство и два трофея от Суперкупата на Италия.