на живо

От "Етър" потвърдиха: Имаме футболист с коронавирус

"Добре съм, приемам го с усмивка", заяви Красимир Станоев

Футболен клуб "Етър" потвърди, че един от играчите в мъжкия тим е дал две положителни проби за COVID-19.

Вчера (14 май) беше съобщено, че първата проба на халфа Красимир Станоев е положителна, а от тима изчакваха резултатите от втората, както и самият футболист да обяви състоянието си.

Станоев заяви пред официалния сайт на "болярите", че се чувства добре, няма симптоми и резултатите му са показали, че най-вероятно скоро ще се излекува.

Той ще бъде подложен на 28-дневна карантина, което означава, че няма да може да играе в първите мачове на "Етър" след подновяването на сезон 2019/2020 на 5 юни.

Всички други футболисти на "виолетовите" са дали отрицателни проби.

"Чувствам се добре. Излязоха и вторите резултати, които показват, че съм положителен, но и че имам антитела, което означава, че почти съм изкарал вируса. Не съм усетил нищо, защото се чувствам здрав. Всички приятели и роднини са добре, което ме радва. От лабораторията ми казаха, че не мога да го предавам на други хора. Имам антитела с висока стойност, което означава, че почти съм го преборил.

Съжалявам само, че ми наложиха 28 дни карантина. Физически съм добре, трети ден съм у дома и не съм излизал. Неприятно е, защото доста време бяхме извън футбола. Приемам го с усмивка като нещо, което трябва да премина. Това не е нещо срамно и не се притеснявам от това. Постоянно имам препятствия около себе си, така че не ми пречи да премина и през това.

Надявам се следващите ми тестове да са отрицателни, за да мога да започна и индивидуално да тренирам. Сега тренирам по два пъти на ден у дома, от клуба ми осигуриха и колело. Благодаря им и на тях, правят каквото могат да се чувствам добре, постоянно ми звънят и се грижат за мен!

Не съм контактувал с другите играчи, освен когато ни взимаха теста. Всичките им резултати са отрицателни и това много ме радва. Пожелавам здраве и успех на моите съотборници!", каза Станоев пред сайта на "Етър".

При задължителните тестове за коронавирус, направени във всички отбори преди подновяването на тренировките днес (15 май) стана ясно и, че Емил Виячки от "Славия" също е с положителен резултат.