на живо

От Япония с любов за българските гимнастички (ВИДЕО)

"Всички в Мураяма ви подкрепят сърдечно!“ – гласи поздравът от Страната на изгряващото слънце

В трудните времена на пандемия, най-важно е да запазим здравето си, но и приятелствата. Онези ценните, изградени на взаимно уважение. Сега е по-добре да останем вкъщи, но скоро всичко ще се оправи и животът ще върне нормалния си ритъм.

Такова послание получиха и българските състезателки по художествена гимнастика чак от далечна Япония.

В град Мураяма нямат търпение отново да посрещнат родните грации, както правят в последните 3 години. Всяко лято индивидуалните ни гимнастички и ансамбълът пътуват до Страната на изгряващото слънце, за да тренират и да предадат на местните своя опит и любов към спорта.

И всяка година те се завръщат от града заредени с нови сили за следващите състезания.

„Здравейте, Златни момичета!

Съжаляваме, че глобалната пандемия отложи олимпийските игри. Но в това трудно време искаме да знаете: Всички в Мураяма ви подкрепят сърдечно! Разчитайте на нас! Искаме да ви окажем пълното си съдействие и подкрепа. Мураяма вече се подготвя за предстоящия Роуз камп и олимпийските игри. Желаем ви да поддържате висок дух и фокус към Игрите. Чакаме с нетърпение да ви видим отново. Мураяма е с вас!“

Посланието е от представители на кметството на града в провинция Ямагата. Любезните домакини пък са организирани от Антоанета Витале – бивша гимнастичка от националния отбор на България, а в момента треньор в Япония. 

Антоанета Салтова, вече Витале, е омъжена за италианец. Тя е европейска вицешампионка с ансамбъла от 1993-а и златна медалистка на бухалки и обръчи от същото първенство.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Their innocent eyes.....look at you and totally trusting you absorb all your skills .... Pic by @dlefterova.dl #murayama #rhythmicgymnastics

Публикация, споделена от A N T O A N E T A~V I T A L E (@antoanetavitale) на

Бившата грация е тренирала с Мария Петрова в Пловдив под наставленията на Лучия Генчева.

След като олимпийските игри бяха отложени с година и ще се проведат през 2021, от Мураяма заявиха, че ще бъдат щастливи отново да приемат българските грации на подготвителен лагер там.

bTV призовава: останете си вкъщи!